Назад

Як отримати токен viber та створити бота?

Для того, щоб створити бота для viber потрібно створити токен, який надалі буде прив`язано до webhook-у для обміну повідомленнями бота та користувача.


Що таке токен viber?

Токен - це ключ, який складається з набору символів, та використовується для зв`язку webhook-у та серверу месенджера viber. 

Для того, щоб отримати токен та створити чат-бот, потрібно перейти за посиланням https://partners.viber.com/ та авторизуватися за тим номером телефону, на який буде створено токен бота. Це кабінет для створення нових токенів ботів.  

!!! Важливо. Кабінет для партнерів viber, дозволяє тільки створювати нові токени, редагування, можливе лише через налаштування боту у версії viber для смартфонів.


У кабінеті для партнерів необхідно натиснути кнопку "Create Bot Account". Після цього, Вам буде запропоновано ввести наступні дані:

  • логотип чат-бота;
  • uri бота, тобто посилання на бота у вайбері;
  • категорія (тематика) бота;
  • підкатегорія;
  • мова;
  • короткий опис бота;
  • сайт;
  • email.



Після того, як дані введено і вони пройшли валідацію (вірно введено uri бота та інші дані), viber відобразить повідомлення, яке буде містити API токен створеного бота.


У цей момент бот вже створено, і на нього можливо підписатися перейшовши по посиланню. Але, для того, щоб створити логіку бота, тобто дії які будуть відбуватися у боті при взаємодії з користувачем, необхідно:

  • встановити webhook для чат-бота (web посилання, через яке буде йти обмін повідомленнями з телеграм сервером);
  • створити логіку бота, тобто послідовність дій, які буде виконувати чат-бота у відповідь на дії користувача.

Для цього, можна звернутися до розробників чат-ботів, або спробувати самостійно налаштувати бота під`єднавши токен до будь-якого сервісу конструктора ботів, наприклад Gerabot.

 

Ще немає власного бота? Вважаєте, що створити чат-бота складно?

Зареєструйтеся зараз у конструкторі чат-ботів Gerabot, та створіть власного чат-бота за 15 хвилин!

 

Також, Ви можете передивитися відео інструкцію по створенню токена бота, а також налаштуванню його логіки у конструкторі Gerabot.

Відеоінструкція Gerabot - створення та додавання токену чат-бота


Для того, щоб ваш бот можна було знайти у пошуку viber, він має пройти верифікацію. Для цього треба звернутися у представництво viber або до нас, і ми допоможемо вам верифікувати вашого чат-бота.

Хочете дізнаватися про всі оновлення Gerabot?
Підписуйтесь на наш Telegram канал - https://t.me/gerabotua
Продовжуючи переглядати gerabot.com, Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, та погоджуєтесь на використання файлів cookie
Отримувати інформацію
про спеціальні пропозиції