Назад

Топ-5 трендів чат-ботів, на які варто звернути увагу у 2023 році

Коли ми вступаємо в 2023 рік і приймаємо нове десятиліття, чат-бот продовжує прискорюватися для широкого спектру цілей. Зараз чат-боти стали невід’ємною частиною сучасних організацій. Цікаво, що клієнти по всьому світу використовують чат-боти для взаємодії зі споживачами. Це рішення також створює нові шляхи для компаній, щоб запропонувати нові можливості. Давайте розглянемо п’ять найкращих трендів чат-ботів у 2023 році, на які можуть звернути увагу підприємства.

Які п’ять найкращих трендів чат-ботів у 2023 році?

1. Голосові помічники стають масовими

Голосові чат-боти виявилися дуже корисними в тривіальних ситуаціях. Вони стали мейнстрімом із використанням смартфонів, оскільки вони швидко набирають популярності. За даними Juniper Research, до 2023 року кількість голосових помічників, якими користуються споживачі в усьому світі, зросте до 8 мільярдів.

Більше того, нові тенденції голосової комерції та голосового пошуку повільно набувають популярності. Тому голосові чат-боти цього року напевно наберуть обертів. У 2023 році чат-боти будуть працювати з багатьма мобільними пристроями, тому компанії повинні запровадити для свого бізнесу чат-бота з підтримкою голосу.

2. Чат-боти на основі ШІ стають розумнішими

З новими досягненнями в оцифровці дані стали вирішальними. У 2023 році одним із невідкладних завдань для підприємств буде використання більшої інформації про клієнтів для стимулювання поведінки чат-ботів. І саме тут штучний інтелект (ШІ) відіграватиме вирішальну роль у пошуку нових способів аналізу даних для отримання цінних ідей із зібраних даних.

Крім того, алгоритми штучного інтелекту в чат-ботах можуть виявляти закономірності та навчатися стратегіям досягнення цілей, орієнтованих на клієнта. чат-боти на основі ШІ отримають доступ до величезних знань і отримають здатність розуміти вимоги клієнтів, засновані на їх взаємодії з брендами. Інтеграція чат-бота з підтримкою ШІ у ваші бізнес-процеси є правильним рішенням для будь-якої організації.

3. Чат-боти полегшують бізнес-процеси

Чат-боти зробили спілкування та взаємодію з клієнтами дуже зручними для компаній. Концепція розмовної комерції стає ідеальним вибором для клієнтів, оскільки спонукає їх робити покупки, коли їм зручно. Власники бізнесу бачать велику цінність використання чат-ботів, оскільки це також може допомогти їм покращити репутацію бренду та забезпечити краще обслуговування клієнтів.

Крім того, чат-боти керують кількома бізнес-операціями, зокрема залученням до маркетингу, підвищенням поінформованості про бренд, підтримкою клієнтів, продажами та залученням потенційних клієнтів. Чат-боти також стають ідеальним варіантом для компаній, оскільки вони стають розумнішими за допомогою персоналізованого досвіду. Наприклад, чат-бот може містити ім’я потенційного клієнта або електронний лист із рекомендованим вмістом на основі попередніх транзакцій. Що ще потрібно підприємству, щоб зробити бізнес ефективним?

4. Чат-боти автоматизують платежі

Сучасні підприємства можуть розгорнути чат-бот із захистом даних і інформації з платіжною інфраструктурою для підприємств, щоб автоматизувати прості платежі через месенджери Telegram чи Viber. Цей процес миттєвої оплати надає чат-ботам достатньо даних, щоб заохочувати перехресні та додаткові продажі, керовані розмовою. Подібним чином чат-боти можуть надавати оновлення даних про транзакції користувача, записи про витрати, підтвердження платежу тощо, що сприяє високому рівню утримання клієнтів.

5. Чат-боти оптимізують внутрішні процеси підприємства

Крім взаємодії з клієнтами та вирішення їхніх запитів, чат-боти на основі ШІ у 2023 році можуть багато чого запропонувати підприємству. Чат-боти можуть принести високу цінність, оптимізуючи внутрішні робочі процеси в організації, незалежно від її розміру. Зараз доступно багато різноманітних варіантів чат-ботів, які відповідають численним потребам бізнесу.

Бот відділу кадрів

Спрощує та персоналізує процеси управління персоналом, як-от набір персоналу, адаптацію та навчання співробітників. Він також миттєво відповідає на запити співробітників.

Бот для продажів і маркетингу

Автоматично бронює зустрічі та дзвінки для обробки запитів потенційних клієнтів та надає контекстні відповіді.

Бот Workplace

Дозволяє співробітникам ефективніше виконувати повсякденні завдання та підвищує продуктивність праці.

Пошуковий робот

Бот пошуку вмісту пропонує користувачам персоналізовані рекомендації, підтримку продажів, інформацію про продукт, миттєвий пошук файлів тощо.

Більшість компаній прагнуть досягти однієї спільної мети — підвищити ефективність роботи, тому використання чат-бота для пошуку вмісту на основі штучного інтелекту для внутрішнього використання є цілком доцільним. Якщо ви належите до компаній, які ще не використовували чат-ботів для внутрішнього використання, настав час створити чат-ботів зі штучним інтелектом у 2023 році.

6. Чат-боти автоматизують кол-центри

Чат-боти стануть більш схожими на людей і відіграватимуть ключову роль в автоматизації послуг кол-центру за допомогою вдосконалення ШІ. І очікується, що автоматизовані кол-центри стануть реальністю цього року. Ось де інтегрована штучним інтелектом обробка природної мови (NLP) зробить чат-ботів розумнішими, щоб допомагати клієнтам як людям.

Дослідження показали, що близько 70% користувачів незадоволені взаємодією з менеджерами. Таким чином, розвиток чат-ботів допоможе вам розв'язувати проблеми з обслуговуванням клієнтів ще до їх виникнення. Крім того, боти для підприємств допоможуть вашій організації знизити рівень відмов клієнтів і покращити обслуговування, продажі та дохід, одночасно контролюючи витрати.

Безсумнівно, чат-боти вже виконують такі основні операції, як створення потенційних клієнтів, відгуки клієнтів і поширені запитання, щоб покращити взаємодію з клієнтами. Чат-боти зводять до мінімуму людське втручання в години пік, щоб залучити клієнтів і забезпечити кращий досвід клієнтів. Підприємствам рекомендується використовувати ШІ-чат-боти для підвищення ефективності та продуктивності бізнесу.

 

Ще немає власного бота? Вважаєте, що створити чат-бота складно?

Зареєструйтеся зараз у конструкторі чат-ботів Gerabot, та створіть власного чат-бота за 15 хвилин!

 

Висновок

Чат-боти мають великий потенціал, щоб запропонувати підприємствам і спростити будь-які складні операції. У майбутньому автоматизація зміцнить свої основи та допоможе підприємствам подолати всі сучасні виклики.

Деякі ключові фактори, про які слід пам’ятати, перш ніж розробляти стратегію впровадження чат-бота:

  • Залучіть до процесу розробки досвідчених розробників чат-ботів
  • Розробіть інтелект за допомогою когнітивних API, можливостей AI, ML і NLP
  • Створіть чат-бота для спілкування
  • Увімкніть використання привабливих засобів масової інформації в розмові
  • Введіть якісні дані в чат-ботів для кращого розуміння

Не відставайте від ринку, не відстаючи від тенденцій галузі чат-ботів на 2023 рік, перелічених вище. Тенденції, викладені в цій публікації в блозі, можуть внести значні зміни у ваш бізнес, якщо їх правильно прийняти. Зв’яжіться з нами, щоб дізнатися, як можна використовувати чат-боти на базі штучного інтелекту, щоб залишатися попереду.

Хочете дізнаватися про всі оновлення Gerabot?
Підписуйтесь на наш Telegram канал - https://t.me/gerabotua
Продовжуючи переглядати gerabot.com, Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, та погоджуєтесь на використання файлів cookie
Отримувати інформацію
про спеціальні пропозиції