Назад

Що таке віджети? Віджет для сайту.

Що таке віджети?

Віджет – візуальний блок на сайті, який виконує певний функціонал. Основна його мета – взаємодіяти з користувачем: надавати та збирати інформацію, піднімати конверсію.

Зазвичай, створюючи сайт, складно завчасно прогнозувати весь необхідний додатковий функціонал. Крім того, часто це не є необхідним, оскільки модернізація сайту відбувається на основі аналітики даних користувацького досвіду. Перенасичення сайту додатковими елементами ще на початку може стати причиною низьких продажів та втрати ймовірного прибутку. Але попри це, для введення нової функції розробник має витратити багато часу на планування, розробку і впровадження. Це може спричиняти тимчасові збої в роботі сайту та небажані додаткові труднощі. 


Як працює віджет?

Віджет дозволяє донести до потенційного клієнта всю необхідну інформацію, не обтяжуючи його додатковими даними та не відволікаючи від ключової цілі бізнесу. 


Переваги використання віджетів

Основною перевагою віджетів є зручність як для клієнта, так і для бізнесу. Щоб встановити віджет на сайт не потрібно продумувати складний план модернізації з розробниками, для цього потрібно лише визначитись з типом віджета і власноруч додати його на сайт. Про процес додавання віджету на сайт розповіли детально у відео. 

Ключові переваги віджетів:

  • Покращення взаємодії з користувачем. Віджет робить сайт більш привабливим для користувача, а додаткові корисні функції суттєво покращують клієнтський досвід. Згідно з дослідженнями, кожен третій клієнт припиняє всі взаємодії з брендом, який йому подобався, вже після першого невдалого досвіду, а 92% клієнтів повністю відмовляється від комунікації з компанією вже після 2-3 негативних взаємодій. 
  • Збільшена конверсія та залучення нових клієнтів. Більшість віджетів є інтерактивними: клієнти зможуть гортати календар подій або переглянути останні пости в інстаграм. Це є конкурентною перевагою, оскільки залучення призводить до збільшення часу, проведеного на сайті, а це, в свою чергу дає більше можливостей для конвертації користувачів сайту у клієнтів бізнесу. 
  • Покращення функціональності веб-сайту. Віджети є простими інструментами для модернізації сайту без складних і довготривалих напрацювань. Віджет можна додати для роботи на постійній основі, наприклад, віджет соцмереж, або ж на короткотривалий час – знижки перед фінальним сезонним розпродажем. 

Типи віджетів

Віджети широко використовуються бізнесом і мають широкий список їхніх варіацій, розберемо найпопулярніші з них. 

  1. Консультант на сайт

Віджет чат-бота на сайті – невеликий блок, який імітує спілкування з менеджером, використовуючи завчасно прописані сценарії діалогу. Боти дозволяють автоматизувати комунікацію з клієнтом і надають інформацію швидко та якісно. Крім того, чат-бота можна оперативно модернізувати згідно з потребами клієнта лише за декілька кліків. Чат-бот не може повністю замінити живого менеджера, проте згідно з дослідженнями, бот може зняти навантаження з відділу продажів на 37%, оскільки до менеджера доходять тільки найбільш зацікавлені клієнти або вже сформовані замовлення. 

Організувати цілодобову підтримку клієнтів на сайті є складним і витратним процесом, а бот дозволяє користувачу отримувати консультації 24/7, завжди залишаючись на зв’язку. 

Додати віджет чат-бот на сайт можна власноруч, уникаючи найму додаткового персоналу. Щоб встановити консультант на сайт через конструктор чат-ботів Gerabot, потрібно скопіювати лінк віджета і вставити його у редактор сайту. Після оновлення сторінки сайту віджет почне працювати.

Основною перевагою такого інструменту є можливість повної самостійної розробки. Конструктор Gerabot побудовано для зручності клієнтів: створення чат-бота та додавання віджета не потребує ніяких додаткових знань із розробки, дизайну тощо. 

Також, використовуючи платформу Gerabot, користувачу достатньо створити лише один чат-бот, який може працювати в Telegram, Viber і як віджет на сайті.


  1. Зворотний зв’язок

Зворотний зв’язок – спливаюча форма, яка стимулює клієнта здійснити дію. Віджет зворотнього зв’язку потрібен у випадках, коли користувач зацікавленій товаром або послугою бізнесу і хоче отримати додаткову консультацію. В такому випадку користувач обирає дату і час та вводить номер телефону для зв’язку.

Віджет зворотного зв’язку є дієвим інструментом для залучення якомога більшого відсотка аудиторії. Такий віджет можна адаптувати під бізнес для підвищення маркетингових показників, наприклад, для збору лідів можна встановити таймер і надати промокод чи знижку якщо клієнт залишить номер телефону впродовж 3 хвилин. Деякі компанії використовують функцію автодзвінок: віджет має вбудований таймер з відліком “Зателефонуємо вам за 1 хвилину”. Як тільки користувач лишив номер,  запускається таймер, а на пристрої менеджера відбувається автоматичний дзвінок. 


  1. Калькулятор

Віджет калькулятор використовують для попередніх розрахунків вартості. Найпопулярнішим прикладом такого віджету є спливаючий калькулятор на сайті банку. Користувач швидко вводить необхідну суму кредитування, свої платіжні можливості та бажаний термін використання кредиту. Віджет автоматично рахує вартість відсотків і пропонує лишити контакт для зв’язку з менеджером. Всі ці дані одразу з’являються в таблиці менеджера і телефонуючи клієнту для консультації він завчасно володіє інформацією про потреби клієнта. 

Окрім банківської сфери, такий віджет часто використовують будівельні магазини, клінинг, сайти для продажі тканини чи пошиву одягу за індивідуальними параметрами, логістика тощо. 


  1. Віджет соцмереж та месенджерів

Такий віджет використовують у випадках, коли більша частина комунікації бізнесу з клієнтом відбувається у соцмережах та месенджерах або компанія активно розвиває інші канали зв’язку. 

Віджет месенджерів та соцмереж на сайт підвищує довіру до сайту і залучає додатковий трафік, тому часто цей інструмент використовують інтернет-магазини.

Також, це економить ресурси компанії – додати віджет соцмереж на сайт можна за декілька хвилин. 

Клієнти можуть взаємодіяти з бізнесом через соціальні мережі, не покидаючи веб-сайт, що економить їхній час. Таким чином, вони частіше відвідуватимуть сайт компанії, щоб зробити покупку та дізнатися про останні новини, пропозиції, рекламні кампанії тощо. Вони не лише отримують оновлення, але й можуть миттєво лишити відгук, не покидаючи веб-сайт.

Віджет соцмереж дозволяє бізнесу визначити, що цікавить цільову аудиторію та дізнатись більше важливої інформації про клієнта: його вподобання, хобі, демографічні показники, місцезнаходження, стать, вік та багато іншого.

Ця динамічна інформація може бути використана для SEO оптимізації сайту на основі фактичних даних клієнтів, підвищуючи рейтинг сайту. 


  1. Віджет для акцій, розпродажів, бонусів, знижок

Такий віджет називають інформаційним. Зазвичай він містить інформацію для користувачів, яка спонукатиме до дії. Наприклад, на чорну п'ятницю або перед новорічними святами бренди додають віджет знижок з таймером відліку часу до закінчення акції. Інформаційні віджети дозволять миттєво збільшити показники продажів, суттєво зменшують час на прийняття рішення та надають бізнесу перевагу перед конкурентами.


  1. Віджет для лідогенерації

Такі віджети використовуються для збору email адрес, телефонів, підписок на чат-бот у месенджері тощо. Щоб отримати лідів через віджет достатньо використовувати базові ключі, наприклад: “Підпишіться на розсилання про новинки і тренди спортивного одягу та отримайте безкоштовне пробне тренування”. 


  1. Квіз

Віджет квіз – інтерактивний текст, опитування чи анкета, який дозволяє користувачу власноруч вказати свої вподобання щодо товару чи послуги. Наприклад, щоб замовити ремонт будинку користувач може пройти легкий тест із ключовими питаннями щодо дизайну, бюджету та інших параметрів і залишити номер телефону для зв’язку з менеджером. 


  1. Розважальні віджети

До розважальних віджетів відносяться лотереї, колесо фортуни, безпрограшні бокси з подарунками тощо. Вони виконують не тільки розважальну функцію, а й затримують користувача на сайті якомога довше, чим збільшують час сеансу та концентрують увагу на необхідній інформації. Зазвичай, клієнт вводить свою пошту і в якості бонусу може обрати, наприклад, один із боксів, який міститиме промокод. Розважальні віджети надають конкурентну перевагу у багатьох нішах. 

Хочете дізнаватися про всі оновлення Gerabot?
Підписуйтесь на наш Telegram канал - https://t.me/gerabotua
Продовжуючи переглядати gerabot.com, Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, та погоджуєтесь на використання файлів cookie
Отримувати інформацію
про спеціальні пропозиції